Založ si blog

Vyliezol som na kopec, a kopca nikde

Na Slovensku máme iba okolo 2200 šikovných a superbohatých podnikateľov. Nie je to tak málo na malé Slovensko a ako inšpirácia pre ostatných nezaradených do rebríčka by to mohlo stačiť. A sledujúc sebavedomie a guráž povolebných nováčikov, zdá sa, že svitá na lepšie časy.O starých harcovníkov nemusíme mať starosti.Tí už vedia ako na to alebo už sú v spomenutom rebríčku.

Poznáte ten starý vtip o hlásení miestneho rozhlasu:“ Kto ešte nikdy nebol ministrom, nech sa okamžite prihlási u predsedu družstva“.

Čo je zjednocujúcim prvkom obidvoch odstavcov? No predsa kreativita a lekcia zvyšovania sebavedomia občanov, ktorí zásluhou superodborníkov na všetko prišli o všetko.

Metóda sa volá vrav čo ti slina prinesie na jazyk a vyhlás to za umenie alebo aspoň svoju genialitu. Že neviete nič tak geniálne, aby ste sa mohli stať superodborníkom? Ale určite viete. Ste zručný pokladník – ašpirujte na miesto ministra financií, tam budete mať aj menšiu zodpovednosť aj beztrestnosť. Máte vodičský preukaz dlhšie ako dva roky? Super -rezort obrany je pre vás ako šitý na mieru. No, trochu som sa nechal uniesť, ten už obsadil vedúci večierky. Ale vidíte, odvážnym šťastie praje.

Chce to trochu popracovať na svojich schopnostiach, nebáť sa, že sa vám vysmejú, že sa vám niečo nepodarí. Ešte dnes si vypracujte presný, podrobný plán svojho budúceho úspechu. Ak ste si ešte nevybrali oblasť pôsobenia, založte aspoň nejakú politickú stranu alebo hnutie. To tiež nie je zlá zárobková činnosť. Rozhliadnite sa okolo seba a príkladov najdete viac ako dosť.

Hlavne nestrácajte zdravý rozum a neplytvajte časom na zbytočné hádky o tom, čo už nemôžeme zmeniť. Výstižne povedané, je 13.6.2010 a nikoho už nezaujímame. Myslite na seba, na svoje rodiny, na svoj blahobyt, na svoju prácu, na svoj budúci úspech.

P.S. Vždy na záver dávam pár osvedčených námetov na zamyslenie. Čo keby sa zorganizovalo referendum s jednou otázkou:“ Ste za, aby vláda s parlamentom ručili celým svojim majetkom za napáchané chyby?“

Príjemný večer

Kašlem na to, čo si o mne myslíte. Ja na vás nemyslím vôbec!

18.09.2010

Veľmi krátke zamyslenie. Každý dospelý človek zažil nasledovnú situáciu – piatok večer, začínajú bolieť zuby. Zhltneme pár tabletiek, bolesť ustúpi. Cez týždeň sa to dá vydržať a situácia sa opakuje v piatok večer. Takto to ťaháme niekedy aj rok. Ale raz príde tá chvíľa, keď je bolesť neznesiteľná a zvíťazí nad lenivosťou, strachom, pohodlnosťou a [...]

100% život

16.09.2010

Pracujete 8 hod. denne, 5 dní do týždňa. Ráno prídete do práce, samozrejme kávička, možno cigaretka, priateľský rozhovor s kolegami o futbale, deťoch, móde. Kontrola pošty a mrknete, čo nového v internete, cvične si zahráte svoju obľúbenú hru alebo ste priamo prihlásení v nejakej súťaži? A je tu pomaly obed. Po obede malá siesta, veď to odporúčajú aj odborníci. [...]

Prečo má niekto väčší a niekto menší

09.07.2010

úspech. Ako zmerať úspech? Niekto má v 25-ke vlastný byt a auto a niekto v 35-ke má rodinu natlačenú v prenajatej garsónke. Ak meriame úspech iba dosiahnutými hmotnými statkami, sami seba trestáme a ponižujeme, nazývame sa niktošmi, stroskotancami, luzermi. Nestačí, že nás bije život, sami mu v tom aktívne pomáhame. Bolo by oveľa účinnejšie túto samozničujúcu kritiku [...]

Izrael Palestína Gaza Rafah Evakuácia

Izrael vyzval na ďalšie evakuácie na východe Rafahu, aj na severe Pásma Gazy

11.05.2024 12:23

Podľa odhadov izraelskej armády už oblasť Rafahu opustilo 300 000 Palestínčanov.

polárna žiara, aurora borealis

Nebeské divadlo tancujúceho svetla. Polárnu žiaru videli ľudia aj nad Slovenskom. Zopakuje sa v noci?

11.05.2024 12:00

Slovákom sa naskytol v noci zriedkavý pohľad na polárnu žiaru.

Záchranka / Sanitka / Ambulacia /

Zábava sa skončila tragédiou. V Bratislave sa viacero ľudí zrejme otrávilo drogami, jeden muž neprežil

11.05.2024 10:57

Záchranári prijali v noci viacero volaní zo spoločenskej akcie vo Vlčom hrdle, pri ktorých bolo podozrenie na intoxikáciu drogami.

nehoda autobusu, rakúsko

Vážna nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: Zranilo sa desať ľudí, traja ťažko

11.05.2024 10:39

Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste.

hypnos

Peniaze nie sú všetko, ale iba vtedy, keď ich máte dosť a ste zdraví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 17438x
Priemerná čítanosť článkov: 1938x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy