Založ si blog

Ako zarobiť na nápade

Nosíte v hlave množstvo vynikajúcich nápadov na podnikanie a stále sa vám nedarí premeniť ich na peniaze? Medzi nápadom a realizáciou je priepasť a chýba vám most, ktorý ju preklenie? Alebo kým postavíte most niekto vašu ideu zrealizuje a vy začínate stále od začiatku?

Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí majú neuveriteľnú schopnosť vymýšľať námety na podnikanie. Niektoré sú veľmi zaujímavé, iné menej, niektoré po hlbšom skúmaní nejavia potrebnú životaschopnosť. Sú ako chrliče na gotických stavbách a tiež ako oni stoja na mieste. Žiadne napredovanie, žiadny úžitok. Chýba im most po ktorom by prešli k realizácii svojich myšlienok.

Kto chce žať musí najprv orať, hnojiť a siať

Rozhodli ste sa zrealizovať vybraný námet na podnikanie, posúdili jeho kvalitu, perspektívu, svoje kvality a nedostatky, pripravenosť. Všetko spíšte do podnikateľského plánu. Bez neho ani nezačínajte konať. Plánu sa venujte so všetkou vážnosťou, je to základný kameň, je to lano, ktorého sa budete pevne držať a kráčať až do cieľa. Keď si vypracujete plán, nemeňte ho pri každej prekážke, je to jedna zo zásadných chýb začínajúcich ppodnikateľov.

Pri zostavovaní plánu si odpovedzte na nasledujúce otázky:

  • aký bude môj trh
  • kto budú moji spotrebitelia
  • akých mám na trhu konkurentov
  • čím je môj produkt/služba lepšia, čím sa líši od konkurencie
  • aký podiel trhu chcem zasiahnuť
  • bude moje podnikanie podliehať sezónnosti
  • potrebujem osloviť na spoluprácu špecialistov
  • potrebujem špeciálne stroje, zariadenia alebo miesto podnikania
  • aké budú finančné náklady
  • reklama
  • mám dosť vedomostí, motivácie a skúseností
  • aká bude návratnosť investícií

Neotáľajte s vypracovaním konkrétneho podnikateľského plánu, venujte mu dostatok času ale robte pružne, aby vás zase niekto druhý nepredbehol.

Dobre spracovaný plán je základom, na ktorom budete stavať dlhý čas a možno aj celý život.

Ak ste sa pevne rozhodli stať finančne nezávislí, nedajte sa odradiť žiadnymi prekážkami. Hľadajte cesty, investujte do vzdelania, poraďte sa, motivujte sa. Nejde iba o peniaze, ide o váš úspešný a šťastný život, ide o vaše sebavedomie a sebarealizáciu.

Nechce sa vám už zarábať centíky a prispievať na stavbu šéfovej vily ? Cítite sa nedocenení a máte na viac?

Plán máte, všetko je premyslené a čo ďalej?

Motor je naštartovaný ale stále beží naprázdno. Ani najlepší plán vám nezaručí úspech. Nikto vám na 100% nepovie, či budete úspešní a nikdy sa to ani nedozviete, keď neurobíte posledný krok.

Vyberte plán z vrecka a začnite ho bod po bode realizovať. Je to jediná cesta ako sa na 100% presvedčiť, že máte na to byť úspešní, máte na to byť finančne nezávislí a máte právo plniť si svoje sny.

K plánu sa chovajte ako zodpovedný rodič k svojmu milovanému dieťaťu, nepreskakujte žiadne etapy rozvoja, sledujte jeho rozvoj, venujte mu všetky sily. Keď vyrastie obdarí vás nesmiernou vďačnosťou a pocitom, že ste nepremárnili šancu prežiť krásny, bohatý a zmysluplný život.

Kašlem na to, čo si o mne myslíte. Ja na vás nemyslím vôbec!

18.09.2010

Veľmi krátke zamyslenie. Každý dospelý človek zažil nasledovnú situáciu – piatok večer, začínajú bolieť zuby. Zhltneme pár tabletiek, bolesť ustúpi. Cez týždeň sa to dá vydržať a situácia sa opakuje v piatok večer. Takto to ťaháme niekedy aj rok. Ale raz príde tá chvíľa, keď je bolesť neznesiteľná a zvíťazí nad lenivosťou, strachom, pohodlnosťou a [...]

100% život

16.09.2010

Pracujete 8 hod. denne, 5 dní do týždňa. Ráno prídete do práce, samozrejme kávička, možno cigaretka, priateľský rozhovor s kolegami o futbale, deťoch, móde. Kontrola pošty a mrknete, čo nového v internete, cvične si zahráte svoju obľúbenú hru alebo ste priamo prihlásení v nejakej súťaži? A je tu pomaly obed. Po obede malá siesta, veď to odporúčajú aj odborníci. [...]

Prečo má niekto väčší a niekto menší

09.07.2010

úspech. Ako zmerať úspech? Niekto má v 25-ke vlastný byt a auto a niekto v 35-ke má rodinu natlačenú v prenajatej garsónke. Ak meriame úspech iba dosiahnutými hmotnými statkami, sami seba trestáme a ponižujeme, nazývame sa niktošmi, stroskotancami, luzermi. Nestačí, že nás bije život, sami mu v tom aktívne pomáhame. Bolo by oveľa účinnejšie túto samozničujúcu kritiku [...]

Mosta SNP

Pre otvárací koncert festivalu Starmus polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v Bratislave

11.05.2024 21:40

Počas oboch dní bude večer most SNP obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre MHD.

čaputová, černihiv, ukrajina

Čaputová navštívila ukrajinskú Černihivskú oblasť, vyzdvihla pomoc Slovenska

11.05.2024 21:03

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pokračovala v sobotu vo svojej rozlúčkovej ceste po Ukrajine.

polícia

Polícia obvinila v prípade mŕtveho muža na Orave 59-ročného muža z vraždy

11.05.2024 19:54

Obvinený muž mal v rodinnom dome v Námestove po predchádzajúcom vzájomnom konflikte bodnúť do oblasti hrudníka 56-ročného muža.

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26, aktualizované: 19:31

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde.

hypnos

Peniaze nie sú všetko, ale iba vtedy, keď ich máte dosť a ste zdraví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 17443x
Priemerná čítanosť článkov: 1938x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy