Založ si blog

Prečo má niekto väčší a niekto menší

úspech. Ako zmerať úspech?

Niekto má v 25-ke vlastný byt a auto a niekto v 35-ke má rodinu natlačenú v prenajatej garsónke. Ak meriame úspech iba dosiahnutými hmotnými statkami, sami seba trestáme a ponižujeme, nazývame sa niktošmi, stroskotancami, luzermi. Nestačí, že nás bije život, sami mu v tom aktívne pomáhame. Bolo by oveľa účinnejšie túto samozničujúcu kritiku obrátiť v svoj prospech. Mala by nás motivovať k činnosti a nie naopak.

Štartovacia pozícia nie je pre každého rovnaká. Jeden sa narodí na dedine, druhý v meste. Niekto do superbohatej rodiny, kde mu doprajú najlepších učiteľov a školy. Iný od malička pomáha zbierať fľaše alebo kradnúť, aby prežil. Má zmysel porovnávať úspech iného so svojim, keď každý máme svoju predstavu úspechu. Hromadenie peňazí pre jedného nemusí byť výrazom úspechu pre druhého. Nebolo by lepšie žiť život podľa svojho scenára?  Určiť si svoje priority, svoje ciele a dosahovať ich s radosťou a hrdosťou na svoj úspech.

Úspech to je veľmi relatívna vec. Možno ten v 25-ke nemusel prekonávať žiadne prekážky, nič sa nenaučil, prišiel k svojmu „úspechu“ oddychujúc v rodičovskom dome. A ten v 35-ke musel poriadne zapracovať, prerásť sám seba, aby sa z ulice dostal  do prenajatého bytu a udržal sa tam. Úspech možno merať aj množstvom prekonaných prekážok.

Ak vás úspechy iných motivujú k lepším výkonom, nechajte sa motivovať, ak vás demotivujú nevšímajte si ich. Nie je dôležité, čo si o vašich dosiahnutých úspechov myslí sused. On nežije váš život. A kde je napísané, že jeho mienka je tá správna /samozrejme ak hovoríme o úspechoch, na ktoré sa nevzťahuje trestný zákoník:)/.

Takže, prajem všetkým vybrať si dosiahnuteľné ciele, ktoré vás urobia šťastnými a úspešnými. Ak urobíte chybu, napravte ju, poučte sa a neopakujte ju v budúcnosti. Chybami sa človek učí a posúva k svojmu úspechu. Buďte úspešní.

Kašlem na to, čo si o mne myslíte. Ja na vás nemyslím vôbec!

18.09.2010

Veľmi krátke zamyslenie. Každý dospelý človek zažil nasledovnú situáciu – piatok večer, začínajú bolieť zuby. Zhltneme pár tabletiek, bolesť ustúpi. Cez týždeň sa to dá vydržať a situácia sa opakuje v piatok večer. Takto to ťaháme niekedy aj rok. Ale raz príde tá chvíľa, keď je bolesť neznesiteľná a zvíťazí nad lenivosťou, strachom, pohodlnosťou a [...]

100% život

16.09.2010

Pracujete 8 hod. denne, 5 dní do týždňa. Ráno prídete do práce, samozrejme kávička, možno cigaretka, priateľský rozhovor s kolegami o futbale, deťoch, móde. Kontrola pošty a mrknete, čo nového v internete, cvične si zahráte svoju obľúbenú hru alebo ste priamo prihlásení v nejakej súťaži? A je tu pomaly obed. Po obede malá siesta, veď to odporúčajú aj odborníci. [...]

Ako zarobiť na nápade

02.07.2010

Nosíte v hlave množstvo vynikajúcich nápadov na podnikanie a stále sa vám nedarí premeniť ich na peniaze? Medzi nápadom a realizáciou je priepasť a chýba vám most, ktorý ju preklenie? Alebo kým postavíte most niekto vašu ideu zrealizuje a vy začínate stále od začiatku? Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí majú neuveriteľnú schopnosť vymýšľať námety na podnikanie. [...]

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

vakcína koronavírus očkovanie

WHO: Globálnu pandemickú dohodu sa nepodarilo uzavrieť, rokovania ale pokračujú

11.05.2024 06:52

Cieľom rokovaní je dosiahnuť dohodu do výročného zhromaždenia WHO, ktoré sa začne 27. mája.

EÚ / Európska únia /

Traja európski prezidenti vyzvali voličov na ochranu spoločných európskych hodnôt

11.05.2024 06:47

Prezidenti Nemecka, Rakúska a Talianska v spoločnom článku vyzvali voličov na ochranu spoločných hodnôt v júnových voľbách do Európskeho parlamentu.

hypnos

Peniaze nie sú všetko, ale iba vtedy, keď ich máte dosť a ste zdraví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 17437x
Priemerná čítanosť článkov: 1937x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy