Založ si blog

Aké vysvedčenie by nám zajtra dali naše deti

Zajtra donesú školopovinné deti ocenenie za svoju celoročnú prácu. Nie je to iba vizitka žiaka, ale aj učiteľa a rodiča. Ak je učiteľ vrchovato nabitý vedomosťami a nevie učiť a zaujať žiakov, kto mu vystaví vysvedčenie? Ak rodič nedokáže motivovať, podporiť a komunikovať so svojim dieťaťom, kto mu vystaví vysvedčenie?

Skúsme, milí rodičia, skôr ako vynesieme rozsudok nad svojimi školákmi, zadívať sa na ich vysvedčenie a oznámkovať svoj podiel viny alebo úspechu na ich koncoročnom vysvedčení. My ste tie dôležité osoby, ktoré ovplyvňujú budúci úspech svojich detí, ich sebavedomie, ich umiestnenie v spoločnosti. Teraz máme ešte možnosť vštepiť im do duše, že majú na to, aby dosiahli všetko, čo si vysnívajú, že bolo vymyslených množstvo skvelých vecí ktoré obdivujú, ale tie najlepšie ešte len budú vymyslené práve nimi, dajme im pocítiť, že stojíme pri nich a že sa na nás môžu spoľahnúť, že nám môžu dôverovať, že ich jednoducho ľúbime.

Kašlem na to, čo si o mne myslíte. Ja na vás nemyslím vôbec!

18.09.2010

Veľmi krátke zamyslenie. Každý dospelý človek zažil nasledovnú situáciu – piatok večer, začínajú bolieť zuby. Zhltneme pár tabletiek, bolesť ustúpi. Cez týždeň sa to dá vydržať a situácia sa opakuje v piatok večer. Takto to ťaháme niekedy aj rok. Ale raz príde tá chvíľa, keď je bolesť neznesiteľná a zvíťazí nad lenivosťou, strachom, pohodlnosťou a [...]

100% život

16.09.2010

Pracujete 8 hod. denne, 5 dní do týždňa. Ráno prídete do práce, samozrejme kávička, možno cigaretka, priateľský rozhovor s kolegami o futbale, deťoch, móde. Kontrola pošty a mrknete, čo nového v internete, cvične si zahráte svoju obľúbenú hru alebo ste priamo prihlásení v nejakej súťaži? A je tu pomaly obed. Po obede malá siesta, veď to odporúčajú aj odborníci. [...]

Prečo má niekto väčší a niekto menší

09.07.2010

úspech. Ako zmerať úspech? Niekto má v 25-ke vlastný byt a auto a niekto v 35-ke má rodinu natlačenú v prenajatej garsónke. Ak meriame úspech iba dosiahnutými hmotnými statkami, sami seba trestáme a ponižujeme, nazývame sa niktošmi, stroskotancami, luzermi. Nestačí, že nás bije život, sami mu v tom aktívne pomáhame. Bolo by oveľa účinnejšie túto samozničujúcu kritiku [...]

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

hypnos

Peniaze nie sú všetko, ale iba vtedy, keď ich máte dosť a ste zdraví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 17430x
Priemerná čítanosť článkov: 1937x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy