Založ si blog

Kríza v hlave

Čo nemôžem objektívne zmeniť je celosvetová kríza, ktorá zasiahla do života miliónov ľudí. Negatívne. Je aj skupina veľmi šikovných ľudí, ktorá dokázala profitovať z krízy. Položme si otázku: „Čo bráni ľudom z prvej skupiny profitovať na kríze? Nesprávne známosti, nedostatok kapitálu, málo informácií, strach riskovať, nedostatočné vedomosti, neprispôsobenie sa situácii, strach stratiť zamestnanie?“ Z každého rožku trošku ale najhorším spoločníkom je strach, strach vybočiť zo zabehaných koľají – práca-domov-TV-práca-domov-TV-práca-domov-krčma-práca-domov-krčma-krčma-domov—– Začarovaný kruh, kríza v hlave.

Venujte denne aspoň hodinku sebe a svojim túžbam a snom. Nič vás to nebude stáť a môžete iba získať.

Začnite tým, že si prečistíte hlavu, zrušíte krízu aspoň vo svojej hlave. Potrebujete iba papier a pero. Napíšte 100 otázok, ktoré sa vám motajú v hlave.

-prečo ma všetci otravujú

-prečo tie detská tak kričia

– koľkokrát to mám opakovať

– nechodí výťah

-zase obchádzka

– zmizne Grónsko

Prvých 20-30 otázok je brak, ktorý vám zaťažuje hlavu, bez úžitku. Prvá vrstva, ktorá zatláča oveľa dôležitejšie otázky.Otázky týkajúce sa vašich obáv

– kedy mi vráti brat peniaze

– budú prepúšťať

– vedel by som samostatne   viesť podnik

pokračujte plynule asi k 70-80 otázke. Začnete sa hnevať, čo sú to za sprostosti, načo mi to bude, čo sa chcem o sebe dozvedieť, kto ma pozná lepšie ako ja sám. Prichádzate do finále.  Odkryli ste druhú vrstvu zbytočných otázok a prichádzate do cieľa. V posledných 20 otázkach sa skrýva  odpoveď, ktorú hľadáte, túžba, ktorú zatláčajú každodenné starosti a stereotyp, sen, ktorý stojí za to zrealizovať. Sen,ktorý sa môže stať skutočnosťou. Iba trpezlivo dopíšte, hľadajte a najdete.

Techniky kreatívneho myslenia nie sú iba pre reklamné agentúry, umelcov, spisovateľov. Ak chcete byť umelcom v svojej práci alebo živote, používajte ich. Ak sa uspokojíte s pozíciou nájomného robotníka, je to vaša voľba. Ale máte určite na viac.

Prečistiť si hlavu, usporiadať myšlienky, vyhnať krízu z hlavy je preventívne opatrenie. Tak ako sa robí pár krát do roka veľké upratovanie.

Na rozmýšľanie dávam do pozornosti niekoľko príkladov zrušenia krízy v hlave, ktoré viedli k celkom výnosným biznisom. Všetky nápady sú uverejnené na internete a vlastne každá web stránka je nieči pokus zrealizovať si svoj sen.

1.Prenájom svadobnej torty

Svadba je v živote každého človeka udalosťou, na ktorú spomína celý život a mnohých finančne zaťaží aj na niekoľko rokov. A čo by to bola za svadba bez prekrásnej, svadobnej torty.  Zvyčajne sa torta iba spoločne nakrojí mladomanželmi a keď je zábava v plnom prúde torta zostane nepovšimnutá. Šikovná cukrárka okrem skutočnej torty vyrába aj makety z polystyrénu, zdobí ich cukrárskou polevou a podľa želania zákazníka môže jednu časť urobiť na zjedenie a nakrojenie mladomanželmi. Makety sa prenajímajú na svadby, narodeniny, výročia, do fotoateliérov, na party a pod.

Zdroj: Fun cakes

2. Potrebuješ remeselníka? Volaj 0980 … …

Kvapká vodovodná batéria, oprava záchodu, vymeniť kľučky alebo kachličky. Začína sa kolotoč zisťovania u známych, v Zlatých stránkach, inzertných časopisoch. Pre podnikavých je tu šanca na rozbehnutie biznisu. Zjednotenie všetkých remeselných činností pod jedno spoločné telefónne číslo, vytvorenie web stránky s ponukou, na ktorú by spokojní aj nespokojní zákazníci posielali hodnotenia na jednotlivých remeselníkov. Dobré prežije, zlé zanikne. Organizátor zarába na % z vykonanej zakázky alebo platí mesačný poplatok za vedenie v databáze. Je to jednoduché, efektívne a zatiaľ bez konkurencie.

3. Učiť sa cudzie jazyky

Každoročné novoročné predsavzatie všetkých, ktorí nevedia žiadny cudzí jazyk. Ale chodiť do školy? Je to ďaleko a v zlom čase, nevyhovuje nám systém výučby a ani učiteľka nič moc. Výhovorky. A ako by sa vám páčilo skočiť si na kávičku do príjemnej kaviarne medzi 16,00 a 20,00 hod, zaplatiť si mesačný poplatok a naučiť sa základy cudzieho jazyka alebo zlepšiť konverzáciu. V čase ktorý vám vyhovuje aj v dni ktorý vám vyhovuje. Kaviareň získa zákazníkov, vy sa naučíte jazyk v čase ktorý vám vyhovuje. Alebo jazyk už viete a chcete si zorganizovať vlastný biznis? Niet na čo čakať. Konkurencie zatiaľ niet.

Príjemný zvyšok dňa a prečistite si hlavu.

Zajtra prídu nové príležitosti a pripraveným šťastie praje.

Kašlem na to, čo si o mne myslíte. Ja na vás nemyslím vôbec!

18.09.2010

Veľmi krátke zamyslenie. Každý dospelý človek zažil nasledovnú situáciu – piatok večer, začínajú bolieť zuby. Zhltneme pár tabletiek, bolesť ustúpi. Cez týždeň sa to dá vydržať a situácia sa opakuje v piatok večer. Takto to ťaháme niekedy aj rok. Ale raz príde tá chvíľa, keď je bolesť neznesiteľná a zvíťazí nad lenivosťou, strachom, pohodlnosťou a [...]

100% život

16.09.2010

Pracujete 8 hod. denne, 5 dní do týždňa. Ráno prídete do práce, samozrejme kávička, možno cigaretka, priateľský rozhovor s kolegami o futbale, deťoch, móde. Kontrola pošty a mrknete, čo nového v internete, cvične si zahráte svoju obľúbenú hru alebo ste priamo prihlásení v nejakej súťaži? A je tu pomaly obed. Po obede malá siesta, veď to odporúčajú aj odborníci. [...]

Prečo má niekto väčší a niekto menší

09.07.2010

úspech. Ako zmerať úspech? Niekto má v 25-ke vlastný byt a auto a niekto v 35-ke má rodinu natlačenú v prenajatej garsónke. Ak meriame úspech iba dosiahnutými hmotnými statkami, sami seba trestáme a ponižujeme, nazývame sa niktošmi, stroskotancami, luzermi. Nestačí, že nás bije život, sami mu v tom aktívne pomáhame. Bolo by oveľa účinnejšie túto samozničujúcu kritiku [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 11:32

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

fico, kaliňák

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, aj biznis so zbraňami

07.05.2024 10:25

Aktualizujeme Hlavným dôvodom premiérovej prvej zahraničnej návštevy mimo Európy má byť plyn. Druhým obchodné príležitosti, ktoré autokratický režim prináša.

hypnos

Peniaze nie sú všetko, ale iba vtedy, keď ich máte dosť a ste zdraví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 17433x
Priemerná čítanosť článkov: 1937x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy