Kašlem na to, čo si o mne myslíte. Ja na vás nemyslím vôbec!

18. septembra 2010, hypnos, Nezaradené

Veľmi krátke zamyslenie.

Každý dospelý človek zažil nasledovnú situáciu – piatok večer, začínajú bolieť zuby. Zhltneme pár tabletiek, bolesť ustúpi. Cez týždeň sa to dá vydržať a situácia sa opakuje v piatok večer. Takto to ťaháme niekedy aj rok. Ale raz príde tá chvíľa, keď je bolesť neznesiteľná a zvíťazí nad lenivosťou, strachom, pohodlnosťou a niet inej cesty, ako navštíviť stomatológa. Zvyčajne po 10-15 minútach sa pýtame sami seba: „Prečo som to neurobil hneď na začiatku, prečo som sa nechal dobrovoľne trápiť?“

Pred 21 rokmi nám začali rásť nové zuby. Z veľkého nadšenia sme si dosť neskoro uvedomili, že sa rýchlo kazia a teraz už neznesiteľne bolia. Väčšinu dospelej populácie. Je načase venovať 10-15 minút ošetreniu. Strach nemusíte mať, je to anonymné a bezbolestné. Má to iba jeden háčik, nesmie nás byť málo. Je to jednoduché a pritom také ťažké. Čakáme na zázrak? Sýty hladnému neverí, to je stará múdrosť a Oni si svoje zuby ošetrujú pravidelne, šikovne a za naše peniaze.

Či s tým súhlasíte alebo nie referendum si zaplatíme zo svojich peňaženiek, to sú také panské huncútstva. Ak tam nepôjdeme ako by sme pár desiatok eur hodili do smetného koša.  Premeškáme príležitosť a tá sa nemusí už veľmi dlho naskytnúť. A samozrejme si ju zase budeme musieť zaplatiť. A tak dobre nám ešte určite nie je. Aspoň väčšine.