Vyliezol som na kopec, a kopca nikde

1. júla 2010, hypnos, Nezaradené

Na Slovensku máme iba okolo 2200 šikovných a superbohatých podnikateľov. Nie je to tak málo na malé Slovensko a ako inšpirácia pre ostatných nezaradených do rebríčka by to mohlo stačiť. A sledujúc sebavedomie a guráž povolebných nováčikov, zdá sa, že svitá na lepšie časy.O starých harcovníkov nemusíme mať starosti.Tí už vedia ako na to alebo už sú v spomenutom rebríčku.

Poznáte ten starý vtip o hlásení miestneho rozhlasu:“ Kto ešte nikdy nebol ministrom, nech sa okamžite prihlási u predsedu družstva“.

Čo je zjednocujúcim prvkom obidvoch odstavcov? No predsa kreativita a lekcia zvyšovania sebavedomia občanov, ktorí zásluhou superodborníkov na všetko prišli o všetko.

Metóda sa volá vrav čo ti slina prinesie na jazyk a vyhlás to za umenie alebo aspoň svoju genialitu. Že neviete nič tak geniálne, aby ste sa mohli stať superodborníkom? Ale určite viete. Ste zručný pokladník – ašpirujte na miesto ministra financií, tam budete mať aj menšiu zodpovednosť aj beztrestnosť. Máte vodičský preukaz dlhšie ako dva roky? Super -rezort obrany je pre vás ako šitý na mieru. No, trochu som sa nechal uniesť, ten už obsadil vedúci večierky. Ale vidíte, odvážnym šťastie praje.

Chce to trochu popracovať na svojich schopnostiach, nebáť sa, že sa vám vysmejú, že sa vám niečo nepodarí. Ešte dnes si vypracujte presný, podrobný plán svojho budúceho úspechu. Ak ste si ešte nevybrali oblasť pôsobenia, založte aspoň nejakú politickú stranu alebo hnutie. To tiež nie je zlá zárobková činnosť. Rozhliadnite sa okolo seba a príkladov najdete viac ako dosť.

Hlavne nestrácajte zdravý rozum a neplytvajte časom na zbytočné hádky o tom, čo už nemôžeme zmeniť. Výstižne povedané, je 13.6.2010 a nikoho už nezaujímame. Myslite na seba, na svoje rodiny, na svoj blahobyt, na svoju prácu, na svoj budúci úspech.

P.S. Vždy na záver dávam pár osvedčených námetov na zamyslenie. Čo keby sa zorganizovalo referendum s jednou otázkou:“ Ste za, aby vláda s parlamentom ručili celým svojim majetkom za napáchané chyby?“

Príjemný večer